
Кава Ефіопія арабіка 10 кг
5 990 ₴
- В наявності
- Код: КС188
Ефіопія Джима – сприятлива для визрівання зерен місцева природа зробила цей моносорт найдоступнішою широкому споживачеві кавовою класикою. Демократична ціна обумовлена винятково щедрими урожаями і давньою історією та традицією культивації саме тут.
Джімма є найбільшою кавовою провінцією країни. Місцева арабіка багата на кофеїн, має насичений гіркуватий смак і густий винний післясмак. При заварювання обволікує теплим стійким ароматом. Найліпше даний моносорт пасує для заварювання по-турецьки на вогні та в гарячому піску. По-новому розкривається від додавання спецій.
Арабіка 100%
Смакові дескриптори: червоне яблуко, темний виноград, смородина, слива, карамель.
Кофеїн 2/5 Кислотність 4/5
Обсмажка під еспресо, заварювати під: чашку, кавоварку, джезва.
Багато хто вважає Ефіопію батьківщиною кави. Його культивують з 1500-х років, майже так само, як і сьогодні. Більшість кави росте в дикому вигляді в тіні інших дерев, і її називають кавою, вирощеною в лісі. Інші види кави ростуть у садах разом з іншими культурами з мінімальним втручанням сільського господарства. Деякі з них є трохи комбінованими, коли виробники незначно обробляють і прополюють свої лісові культури, щоб полегшити збирання врожаю. У будь-якому випадку більшість дрібних власників виробляють у середньому лише 5 мішків на рік.
Ліму лежить на західному високогір'ї Оромія, Ефіопія. Цей регіон відомий багатим запасом води, а також лісами (поруч із тими, які називають батьківщиною кави арабіка). Більшість кави в Ліму вирощується в напівлісі на площі менше одного гектара. Тут багаті гумусом ґрунти постійно оновлюються за рахунок безперервного опадання та розкладання органічних речовин.
Основні | |
---|---|
Вага | 10000 г |
- Ціна: 5 990 ₴